Jaunumi

Lai nodrošinātu Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) darbības nepārtrauktību un efektīvu funkciju izpildi, IUB vadītāja amatā ar 2020. gada 20. oktobri rosina pārcelt Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktoru Arti Lapiņu. Finanšu ministrs ir izvērtējis Arta Lapiņa profesionālo pieredzi un uzskata par lietderīgu viņa pārcelšanu IUB vadītāja amatā.

Artim Lapiņam ir IUB vadītāja amatam atbilstoša izglītība – maģistra grāds tiesību zinātnēs, profesionālā pieredze un zināšanas publisko iepirkumu regulējuma jomā. Zināšanas iegūtas, gan strādājot IUB Metodoloģijas departamentā, gan Finanšu ministrijas Juridiskajā departamentā, kura funkcijās ietilpst politikas izstrāde publisko iepirkumu jomā.

Līdz 1. oktobrim Lapiņš pildīja arī Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja vietnieka pienākumus. Iepriekš strādājis arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, vadot Investīciju uzraudzības departamentu.

Artim Lapiņam ir labas vadītāja prasmes un praktiskā darba pieredze organizācijas procesu un cilvēkresursu pārvaldībā, stratēģisko jautājumu risināšanā, kā arī pieredze Latvijas interešu pārstāvībā Eiropas Savienības institūcijās.

Plānots, ka jautājumu par A.Lapiņa pārcelšanu Ministru kabinets varētu izskatīt tuvākajā valdības sēdē.