Jaunumi

Ceturtdien, 5. novembrī, darbu atsāka Ministru prezidenta uzdevumā izveidotā vadības grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam finanšu ministra Jāņa Reira vadībā. Lai ierobežotu vīrusa COVID-19 tālāku izplatītu, tika pārrunāta aktuālā situācija nozarēs, kā arī diskutēts par turpmākajiem darbiem un nepieciešamajiem atbalsta pasākumiem, lai iespējami sekmīgi atbalstītu tautsaimniecību un strādājošos.

Atkārtotas ārkārtējās situācijas izsludināšanas gadījumā varētu lemt par kombinēta atbalsta sniegšanu, proti atjaunot dīkstāves pabalstu izmaksu nodarbinātajiem, savukārt tiem uzņēmumiem, kuri COVID-19 krīzē turpina darbu par spīti apgrozījuma kritumam, varētu ieviest subsidēto darba vietu atbalsta pasākumus. Tāpat darba grupa diskutēja par darba nespējas lapu kompensāciju pilnā apmērā darbiniekiem, kurus skāris COVID-19 vīruss.

Finanšu ministrija sagatavos informatīvo ziņojumu, lai par aktuālo situāciju un piedāvātajiem atbalsta pasākumu virzieniem, kas pārrunāti vadības grupā, informētu valdību. Visi atbalsta pasākumi tiks izstrādāti, ņemot vērā valstī noteikto ierobežojumu apmēru un COVID-19 izplatību.