Jaunumi

Trešdien, 14. oktobrī, plkst. 8.50 finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas (FM) uz Saeimu nesīs budžeta portfeli, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai parlamentā.

Budžeta likumprojekta un tā pavadošo likumprojektu iesniegšanas pasākums Saeimā notiks plkst. 9.00.

No plkst. 9.40 Saeimas nama Lielajā vestibilā paredzēts Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara un finanšu ministra mediju brīfings. Sekot līdzi pasākumam būs iespējams tiešraidē Saeimas Facebook kontā.

Budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997. gadā. Šogad portfelis tiks nests jau 23. reizi. Tradīciju ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle. Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu.

#Budžets2021 izdevumi ir 10,76 miljardi eiro, bet ieņēmumi 9,58 miljardi eiro. Savukārt pirmajā gadā, kad portfelis tika nogādāts Saeimā, izdevumu apmērs bija 1,3 miljardi latu jeb aptuveni
1,8 miljardi eiro.

Jānis Reirs ir pirmais finanšu ministrs, kurš budžeta portfeli nesīs jau piekto reizi. Savukārt ministri, kuri šo tradīciju pildījuši katrs četras reizes, ir Oskars Spurdziņš un Andris Vilks.