Kopējais mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums jūlijā palielinājies par 4,3% salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju (jūnijā gada pieaugums bija 6,8%). Pirmajos septiņos mēnešos tas ir pieaudzis par 5,9% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Līdzīgi kā jūnijā, arī jūlijā pieaugums bija vērojams visās preču grupās – gan pārtikas, gan nepārtikas.

Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījuma gada pieaugums kļuvis lēnāks, tomēr tas ir vērtējams kā stabils un noturīgs. Izslēdzot sezonālo ietekmi, mazumtirdzniecības izaugsmes tendence joprojām ir augoša.

 

Noderīga ziņa? Padalies! attēls attēls attēls

 

Mazumtirdzniecības izaugsmes pamatā joprojām ir spēcīgs privātais patēriņš. Mājsaimniecības jūtas stabilas par savu finansiālo stāvokli, kas izpaužas arī lielākā patēriņā. Jāatceras, ka šogad papildus bonuss mājsaimniecībām ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājums, kam līdz ar algas pieaugumu par gandrīz 7% bija jāatspoguļojas spēcīgākā patēriņā.

Arī inflācija turpina būt zemā līmenī, veicinot iedzīvotāju pirktspēju. Visticamāk, ka nākamajos mēnešos mazumtirdzniecības pieauguma tempi turpinās mazināties, tomēr izaugsme joprojām saglabāsies.

 


attēls Pieteikties jaunumu saņemšanai e-pastā

 

Vairāk par šo tēmu


FM: Jūlijā strauji palielinājās tirdzniecība nepārtikas preču veikalos

31/08/2020

FM: Jūnijā pieauga gan pārtikas, gan nepārtikas preču mazumtirdzniecība

29/07/2020

FM: Mazumtirdzniecības rezultātus maijā pozitīvi ietekmēja pārtikas un degvielas tirdzniecība

29/06/2020